← Terug naar coaching

Ademcoaching

Leer hoe je voller kunt ademhalen voor meer energie

Maak een afspraak

We leren maar weinig over ‘goed ademen’. Bij de meeste mensen is de ademhaling niet optimaal en wordt maar zo’n 30% van de ademcapaciteit benut. Zonde, als je bedenkt dat de adem onze belangrijkste energiebron is.

Maar liefst 80% van onze energie halen we uit zuurstof, en het overgrote deel van de afvalstoffen verlaat ons lichaam via de uitademing. Het is misschien wel het belangrijkste lichaamsproces dat we zowel bewust als onbewust kunnen doen.

We beperken onszelf onbewust, om fysiek vol en diep te ademen. Onze houding speelt daarin een rol, maar ook het onbewust aanspannen van spieren in ‘ontspannen’ toestand, als gevolg van stress of vastgezette emoties, zorgt voor een beperkte doorstroming van de adem.

Door verbonden te ademen tijdens de sessies, leer je het lichaam om ook in het dagelijks leven voller en dieper te ademen. Ademen in het buikgebied zorgt voor een goede doorbloeding in de organen, waardoor ze beter functioneren. Je zult je energieker en fitter voelen en je bent minder snel moe.

Voor wie?

- als je veel stress ervaart
- als je adem ‘hoog’ zit en je moeite hebt met diep ademhalen
- bij hyperventilatie
- bij negatieve gedachten en gevoelens

Behandeling

Een behandeling bestaat uit een kort voorgesprek, een ademsessie en een nagesprek.

We bespreken wat voor klachten je ervaart en aan welke thema's je wilt werken. Tijdens de ademsessie lig je op je rug op de massagetafel. Ik zit naast je en ondersteun je in de ademhaling met positieve affirmaties en drukpuntmassage op de plekken waar de adem stagneert.